Jdi na obsah Jdi na menu
 


Caesar Salát s kuřecím masem

30 minut
Střední
 
 
Porce:4
 
 
 
Příprava masa na salát
Kuřecí prsa 200 g
Sůl  
Pepř celý 
čerstvě umletý
 
Olivový olej 1 lžíce
Příprava krutonů
Francouzská bageta 1 ks
Česnek 
(před vložením na pánev rozmáčkat)
4 stroužek
Extra panenský olivový olej 1 lžíce
Parmazán 50 g
Zelenina na salát
Římský salát 
(větší čerstvé kusy)
2 ks
Zálivka na salát
Žloutek 2 ks
Citron 
na citronovou šťávu
1 ks
Ančovičky 
(nejlépe Lorea filety v konzervě)
2 ks
Balzamikový ocet 1 lžíce
Extra panenský olivový olej 150 ml
Parmazán 10 g
Dijonská hořčice 1 lžička
Caesar Salát s kuřecím masem
IMG_0010.jpgIMG_0011.jpgIMG_0012.jpgIMG_0013.jpg
 
 

Postup přípravy:

Zařazení:Zdravě i chutněSalát
 
 
 

Příprava salátu:
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy zbavené košťálu pak nakrájíme na pravidelné větší čtverce.

Příprava zálivky do salátu:
Do misky vložíme najemno nastrouhaný sýr (parmezánového typu), žloutky, šťávu z jednoho citronu, ančovičky, dijonskou hořčici, olivový olej, balzamikový ocet. Vše v misce nejlépe ručním mixérem zamícháme tak, aby vznikla hustší hmota zálivky. V případě, že je hmota příliš hustá, přidáváme olivový olej na jemné zředění. Ničím nedochucovat! Ingredience salátu jsou kořením.

Příprava krutonů:
Bagetu nakrájíme na pravidelné kostičky a nejprve dáme do trouby (nejlépe na pečící papír) orestovat do doby, než začnou být krutony křupavé. Pozor, nepéct do příliš tmavé barvy. Křupavé krutony vytáhneme z trouby. Na pánev s olivovým olejem vložíme stroužky česneku, které nejprve v ruce zmáčkneme (uvolní se tak výrazná chuť česneku). Vložíme na pánev spolu s krutony a restujeme do mírně tmavé barvy.

Příprava masa:
Kuřeci maso budeme grilovat na kontaktním grilu 180-200°C. Některé grily mají jen hodnoty 1-3, tedy zvolíme prostřední hodnotu 2. (Pokud nemáte gril, pánev poslouží.) Nejprve rozehřejeme gril, maso nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme čerstvě namletý černý pepř. Jednotlivé plátky masa důkladně v ruce promneme, abychom vetřeli olej a koření. Vložíme na gril a grilujeme 2-3 minuty z každé strany, dokud není maso hotové. (Pozor na prudké a dlouhé grilování, aby steak nebyl vysušený! Na zkoušku před dokončením můžete jeden plátek rozkrojit a zkontrolovat, je-li hotov.) Hotové kuřecí plátky nakrájíme na jemné plátky.

Dokončení salátu:
Nejlépe ve větší míse si připravíme nakrájený římský salát, zalejeme rozmixovanou zálivkou a jemně vařečkami vmícháme směs do salátu, aby se nám všechny listy salátu spojily se zálivkou. Do hlubokého talíře vložíme jednotlivé porce salátu, naklademe nakrájené maso, posypeme krutony a nastrouháme na jemné plátky (hobliny) sýr. Kuřecí maso můžeme nahradit grilovaným lososem. Dobrou chuť!

Zdroj  http://www.recepty.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář