Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
60 minut
Střední
)
Porce:4
| Olivový olej | |
| Šalotka | 1 ks |
| Česnek | 3 stroužek |
| Bazalka | 1 svazek |
| Rajčata oloupaná | 500 g |
| Rajský protlak | 1 ks |
| Sůl | |
| Pepř mletý | |
| Bílé pečivo | |
| Zeleninový vývar | 500 ml |
Postup přípravy:
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
Zdroj http://www.recepty.cz/
