Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
60 minut
Střední
)
Porce:4
Olivový olej | |
Šalotka | 1 ks |
Česnek | 3 stroužek |
Bazalka | 1 svazek |
Rajčata oloupaná | 500 g |
Rajský protlak | 1 ks |
Sůl | |
Pepř mletý | |
Bílé pečivo | |
Zeleninový vývar | 500 ml |
Postup přípravy:
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
Zdroj http://www.recepty.cz/