Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

60 minut
Střední
 
 
Porce:4
 
 
 
Ingredience
Olivový olej  
Šalotka 1 ks
Česnek 3 stroužek
Bazalka 1 svazek
Rajčata oloupaná 500 g
Rajský protlak 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Bílé pečivo  
Zeleninový vývar 500 ml
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
 
 

Postup přípravy:

Zařazení:Polévky
 
 
 

V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

Zdroj http://www.recepty.cz/