Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spaghetti Carbonara

 

 Ingredience
Špagety 400 g
Pancetta 
lze nahradit anglickou slaninou
200 g
Žloutek 6 ks
Strouhaný parmazán 100 g
Extra panenský olivový olej  
Pepř mletý  

carbonara.jpg

 

Postup přípravy:

Zařazení:PokrmyZ těstovin
 
 
 

Já jsem Spaghetti Carbonara poprvé ochutnala asi před sedmi lety v italských Dolomitech a hned po prvním ochutnání jsem si je zamilovala. Od té doby jsem se je podle různých receptů snažila uvařit doma, ale nikdy nechutnaly tak, jako v Itálii. Při další návštěvě Itálie jsem požádala jednoho tamějšího obyvatele, aby mě je naučil a nyní jsem se rozhodla, že se s Vámi o tento recept podělím. :)

Špagety uvaříme dle postupu na obalu, aby byly al dente.

Mezitím nakrájíme pancettu na kostičky či na plátky a osmahneme ji do křupava na trošce extra panenského olivového oleje (slanina obsahuje sama o sobě hodně tuku).

V mističce rozmícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem a černým mletým pepřem. Pokud je směs moc tuhá (měla by být spíše tekutější), přidáme trochu vody, ve které se vaří špagety. Ta totiž obsahuje škrob, který je k našemu účelu skvělý.

Jakmile se špagety uvaří, přendáme je přímo z hrnce na pánev s osmaženou slaninou, pod kterou udržujeme mírný plamen. Trocha vody, kterou společně se špagetami na pánev přendáme vůbec nevadí! Poté špagety se slaninou promícháme a pánev odložíme stranou z horké plotýnky. Nyní nalijeme na špagety se slaninou směs z mističky (žloutky, parmazán, pepř) a dobře promícháme, dokud se špagety kompletně neobalí směsí. A máme hotovo! Již stačí jen nandat na talíře a navrch můžeme posypat ještě troškou nastrouhaného parmazánu. :-)

Zdroj  http://www.recepty.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář