Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká svíčková

Ingredience
Mrkev 
střední
2 ks
Petržel 1 ks
Celer 
kousek
 
Cibule 
větší
1 ks
Pepř celý 3 ks
Nové koření 3 ks
Bobkový list 1 ks
Tymián 1 špetka
Sůl  
Cukr  
Mouka  
Svíčková omáčka
 
 

Postup přípravy:

Zařazení:OstatníZálivky a omáčky
 
 
 

Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš do změknutí zeleniny.

Pak vybereš koření, zeleninu rozmixuješ, přiliješ smetanu nebo šlehačku trochu zahustíš moukou. Dobře povaříš, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíš solí, cukrem, citronovou šťávou. Jestli chceš i maso, tak maso opečeš zprudka na pánvi, vložíš do toho zeleninového základu a pečeš v troubě, nebo dusíš na plotně do změknutí masa. Taky můžeš použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího ani netřeba.

Pak uděláš hrnečkové knedlíčky (jednoduhé pro začínající hospodyňky) a pozveš drahého k nedělnímu obědu. Samozřejmě, je spousta dalších možností KTERAK svíčkovou upraviti a každá ji určitě děláme jinak, mě se to osvědčilo tak a ne jinak, alespoň nemusím dlouho stát u plotny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář